5 Hasznos Tipp, Hogyan Bánj A Póthajjal

 

Tudd Meg, Hogy Őrizheted Meg a Póthaj Szépségét

 

A hajhosszabbítás egyre népszerűbb lett az évek során. És nagyon hosszú utat tettek meg rövid idő alatt. A hírességtől kezdve a hétköznapi emberekig sokan a póthajat választják a természetes haj volumenének növelésére és stylingolásához.

 

1. A Minőségi Póthaj Sok Időt, Energiát és Pénzt Igényel

A hajhosszabbítás nem olcsó. Szakszerűen kell őket elvégezni, és hat-nyolc hetente el kell távolítani. Egyszerre akár ezer dollárba is kerülhet a felhelyezés. Ez is az oka annak, hogy fontos, hogy megfelelően gondoskodj róla.

Továbbá a hajhosszabbítás sok időt vesz igénybe a természetes hajszálon való munkavégzésnél, ezért készülj arra, hogy sokáig leszel a fodrásznál. Biztosíts elég időt az eljárás befejezéséhez. Attól függően, hogy mennyi póthajat rakatsz be, telhet akár 45 percbe, de akár pár órába is amíg felhelyezik. Még több idő kell, ha a hajat kémiailag kezelik vagy színezik.

 2. Megfelelő Kefét Válassz

A minőségi hajkefe használata elengedhetetlen, ha meg szeretnéd őrizni a póthajadat. Be kell szerezni egy bontó hajkefét, ami nylon sörtékből készült. Ez lehetővé teszi, hogy kifésüld a hajad, anélkül, hogy kihúznád a póthajat vagy roncsolnád.

3. Jó Minőségű Termékeket Használj

Ami a póthaj gondozását illeti, soha ne spórolj a samponoktól kezdve a kondicionálókig, olyan termékekig, mint a spray-k, a gélek és a hajhabok. Az Aveda egy olyan termékcsaládot tartalmaz, amelyet kifejezetten a póthajhoz fejlesztettek ki, ide értve a nem kimosandó kondicionálókat is. Rendszeresen kondicionáld a póthajat, és a száraz sampon is ajánlott a póthajjal rendelkezők számára. Maradj távol a zsíros, olajos és alkoholt tartalmazó termékektől. Továbbá nem szabad túl nagy adagokat használni, mivel kiszáradhat és károsodhat a póthaj.

4. Ne Mosd Túl Gyakran a Hajad

A póthaj megfelelő gondozásához legfeljebb hetente kétszer mosd meg a hajad, kevesebbszer is, ha el tudod viselni. Tisztítsd meg alaposan a hajszálak végét és a fejbőrt, de óvatosan és takarékosan tisztítsd meg hajad középső. Kondicionálót csak a végére használj. Amikor csak lehetséges, hagyd, hogy a természetes haj és a póthaj magától száradjon meg. Ismét ajánljuk a száraz sampont és a nem kiöblítendő kondicionálókat.

5. Óvatosan a Hajvasalóval

Bár nem javasoljuk, hogy bármikor is túlzott hőt használj, időnként belefér egy kis hajvasaló vagy göndörítő még a póthajon is. Azonban a póthaj igazi hajból készül, így ugyanolyan könnyen meg lehet égetni, kiszárítani és károsítani, mint a te természetes hajadat.  

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én