Hajformázás hő nélkül

 

A hajformázás hővel a leggyorsabb megoldás, ezért is imádjuk olyan sokan. Sajnos egy idő után, ha rendszeresen használunk hajvasalót vagy göndörítőt a hajunk el kezd töredezni. Ilyenkor szoktunk szomorúan az olló felé nyúlni, vagy kétségbeesetten mindenféle olajokat és pakolásokat rakni a hajunkra. Mindez megelőzhető, ha eltanulunk egy két trükköt, amiknek segítségével nem kell lemondanunk a gyönyörű hullámokról és loknikról, cserébe a hajunk sem kezd olyan hamar töredezni. Ha kíváncsi vagy ezekre a kipróbált és bevált ötletekre, akkor mindenképpen olvass tovább!

Az első módszer, amit valószínűleg mindenki ismer, de talán nem mindenki használ, az a fonás. Nagyon szép hullámos hajat érhetünk el, ha éjszakára befonjuk a hajunkat. Hosszú hajjal még variálni is lehet a hullámok nagyságán, de a rövidebb hajkoronával rendelkezők se csüggedjenek. A hullámok úgy lesznek a legszebbek és a legtartósabbak, ha hajmosás után még nedvesen fonjuk be a hajunkat. Ha nagyobb hullámokat szeretnénk, akkor egy fonatot érdemes csinálnunk. Ha azt szeretnénk, hogy az egész hajunk hullámos legyen, akkor a francia, vagy holland fonást érdemes alkalmaznunk. A nevek hallatán nem kell megijedni, a fonás ugyanaz, mint a hagyományos, azzal a különbséggel, hogy nem az összes hajunkból csinálunk három tincset, hanem egy kisebb tinccsel kezdünk, amit három részre osztunk. Amikor a külső tincset középre tesszük, hozzárakunk egy újabb tincset, ami előtte nem tartozott a fonathoz és ezt folytatjuk, ameddig be nem fontuk a hajunkat. A holland fonásnál annyi a különbség, hogy ameddig a francia fonásnál a hajat felül keresztezzük, addig a hollandnál alul, így a fonatunk díszesebb lesz, ha esetleg reggel mégis úgy döntünk, hogy nem bontjuk ki, akkor ez a fonás a jó választás. Mielőtt befonnád a hajad tegyél a hajvégekre egy kevés hajolajat, így elérheted, hogy a hajad még természetesebben hullámosnak tűnjön.

A másik módszerhez -ami talán nem annyira ismert- egy gumis hajpántra és pár hullámcsatra lesz szükséged. Ezt a módszert is nedves hajon érdemes alkalmazni, hogy minél tartósabb legyen. A hajadat fésüld ki, majd helyezd fel a hajpántot, de ne a szokásos módon, hanem felülről úgy rakd a fejedre, hogy lefogja a hajad, és a homlokod felénél legyen vízszintesen. Ha ez megvan, akkor az arcodtól hátrafele indulva fogj meg egy tincset majd fűzd át a hajpánton, úgy, hogy a tincset felülről bedugod a hajpánt alá, majd szorosan lehúzod. Nem kell túl szorosan, csak annyira, hogy ne csússzon ki. Utána fogj egy újabb tincset és csináld meg még egyszer, majd ezt addig folytasd, ameddig marad kilógó hajad. Ha végeztél, a hátul maradó hajat fűzd át annyiszor a hajpánton, amennyiszer tudod, majd biztosítsd a hullámcsattal. Menj biztosra azzal kapcsolatban, hogy a hajad a helyén van és nem fog kijönni. Ha végeztél told feljebb a hajpántot a hajvonaladig. Nem kell aggódnod amiatt, hogy a hajpánt hátrébb csúszik az éjszaka során, ha megfelelően rögzítetted, akkor így is biztos a hatás. Másnap reggel gyönyörű loknis haj fog várni, amiről nem fogják elhinni, hogy nem hajgöndörítővel csináltad!  Remélem kedvet kaptál ahhoz, hogy megvédd a hajad és kísérletezz ezekkel a módszerekkel!

Ajánló
Kommentek
  1. Én