Hogyan tisztítsa a hajkeféket és a fésűket?

A piszkos hajkefék és a fésűk egyike azon kevés igazán undorító dolgoknak, amelyeket megtalálhat a szobájában. Hogyan érzi magát, amikor éppen most mossa meg a haját és előveszi a hajkefét és meglátja azt a rengeteg szennyeződését rajta? Félelmetes, ugye? Bizonyára nem akar sörtéket sem tisztátalan hajkefét vagy fésűt, hogy az hozzáérjen a hájához. Szóval, hogyan lehet gondoskodni a hajkeféről, amelyeket naponta többször használ, hogy fenntartsa a tisztaságát? Nos, itt van egy útmutató a hajkefék és fésűk tisztításához.

De, mielőtt a tisztítási folyamat részleteire térnénk rá, beszélgessünk a hajkefék különböző típusairól, amelyeket gyakran használnak: 

Kerek hajkefe

A kerek hajkefék hengeres alakúak, és sörtékkel vannak körülvéve. Tökéletesen alkalmasak a kifésülésre és a hajformázásra és a göndörökre is. Különböző méretekben kaphatók, tökéletes választás a hajformázáshoz.

Nagy hajkefe:

A hajkefék általában laposak, nagyok és szélesek. A haj gubancolódásának minimalizálása érdekében használják őket. Ezek fából, műanyagból vagy kerámia anyagból készülnek, és ideálisak a vastag, hosszú és egyenes hajhoz.

Sokan használják ezeket a hajkeféket és a fésűket, hogy fenntartsák a hajukat. Szóval, hogyan gondoskodunk ezekről az eszközökről, amelyek gondoskodnak a hajunkról, és milyen gyakran tisztítsuk őket? Ha többet szeretne tudni, tartson velünk.

Hogyan tisztítsa alaposan a hajkeféit és fésűit:

Amire szüksége lesz:

-       Alkohol/almaecet/ecet

-       Fogpiszkáló/sűrű fogazatú fésű/tű

-       Nagy tál

-       Törölköző

-       Hajszárító (opcionális)

-       Egy pár olló (opcionális)

A folyamat: 

1. Használja az ujjait, hogy eltávolítsa a hajat az keféből vagy a fésűből

Az ujjaival vegye ki a hajat a keféből / fésűből. Használjon fogpiszkálót, sűrű-fogazatú fésűt vagy tűt, hogy eltávolítsa a makacs szálakat. Használhat egy ollót is.

 

  1.      Áztassa a hajkefét vagy a fésűt alkoholba vagy almaecetbe

Helyezzük a hajkefét vagy a fésűt egy nagy tálba, és töltsük fel alkohollal vagy almaecettel. A műanyag fésűk közvetlenül az alkohollal vagy az almaecettel dörzsölhetők. Hagyjuk 10-15 percig hatni. A hajkefék esetében a hajkefe fejét ecet és víz oldatában 1: 1 arányban 15-20 percig kell áztatni.

  1.      Mossa le a hajkefét vagy a fésűt

Öblítse le a hajkefét folyó víz alatt. Szárítsa meg törölközővel vagy hajszárítóval. A folyamat során tisztítsa meg a hajkefe fogantyúját vagy a fésűt is. Ügyeljen arra, hogy a fából készült vagy lapátos hajkeféket ne tisztítsa, mivel nem tisztíthatók ugyanúgy, mint a műanyag kefék. 

  1.      óvintézkedésekI

Ha puha vagy párnázott lapátkefét tisztít, ne áztassa őket teljesen vízbe. Csak néhány percig tartsa a sörtéket a tisztítóoldatban, és óvatosan tisztítsa meg, hogy megakadályozza a sérüléseket vagy töréseket.

A fentiekben ismertetett alap- és mélytisztítási folyamatok mellett van természetes módja is a hajkefék tisztításának. Nézze meg őket!

Természetes módja a hajkefék és fésűk tisztításának

Szóda / ecet és meleg víz 

Keverje össze az ecet vagy a szódabikarbóna egy részét négy részben meleg vízzel, és áztassa a hajkefét vagy a fésűt benne, hogy gyorsan és alaposan eltávolítsa a szennyeződést. Ez a módszer azonban nem a fából készült hajkefékre és fésűkre vonatkozik. 

Ammónia 

A strapabíró hajkefék ammónia és langyos víz 1: 4 arányban kevert oldatában áztathatók vagy moshatók. Ne használjon ammóniát a finom hajkefék tisztításához, és győződjön meg róla, hogy a bőrét hosszú ideig nem érinti a vegyi anyag.

Mire vár Vegye elő az összes hajkefét és fésűt, amit még nem tisztított meg, és álljon neki azonnal

Ajánló
Kommentek
  1. Én