3 Nagyszerű Tipp, Hogy Egészséges Haja Legyen

Úgy örültem volna neki, ha nekem valaki adott volna hajápolással kapcsolatos tippeket, amikor még tini voltam. A nők éveket töltenek hajápolással: mosás, szárítás, színezés, curling és egyenesítés. A hő károsíthatja a hajat az idő múlásával. Nem is beszélve a számtalan hajápoló termékekről. Ha az 1980-as években nőtt fel, akkor valószínűleg rengeteg hajspray-t használt. Szerencsére ma már több hajfixáló is van: spray, pomádék, gélek, térfogatnövelő permetek - és így tovább.

Például mindannyian szeretjük a hajkiemelkedést, de sajnos azok károsíthatják a hajunkat. Meglepő módon vannak jobb és kevésbé káros módszerek a hajhosszabbításra. Mindössze csak annyit kell tennie, hogy végig követi ezt a néhány egyszerű hajápoló tippet, és így vissza tudja állítani a haja természetes fényét és szépségét!

 

Ne Bánd Meg a Hajvágást

Tisztában vagyok vele, hogy egy csomó lány pánikba esik, még ha csak néhány centimétert is levágnak a hajukból. Azonban a profi fodrászok is javasolják, hogy 6 és 8 hét között vágassák le a hajat, hogy megakadályozzák a töredezést és a szálkásodást. Csak egy negyed hüvelyket kell levágni, így még észre sem fogja venni, hogy hozzá lett nyúlva. Észre fogja venni azonban, hogy a hajad teljesebb és egészségesebb.

Továbbá, nem rossz ötlet, ha néhány éven keresztül kipróbáljunk egy rövid, funky stílust, különösen akkor, ha gyakran van a haj festve. A sérült haj levágása és a növekedés visszaengedése valóban egészséges a haj számára. Ne féljenek az ollóktól, hölgyeim. Ne felejtsük el, hogy ez csak haj, és vissza fog nőni!

Hajmosás Maximum 2-3 Alkalommal egy Héten

A gyakori mosás kiszárítja a hajat és elősegíti a töredezést. A hajat hetente csak 2-3 alkalommal szabad mosni. Szükség lehet a minden napos mosásra is, de ilyenkor használjon száraz sampont az öblítések között, hogy egészséges maradhasson.

Ezenkívül hideg vízben öblítse le a haját, mert ezzel megakadályozza a töredezést. Jó ötlet a kókuszolaj használata legalább hetente egyszer, mint alapkondicionáló. Dörzsölhet kókuszolajat a hajon, csak 5 percig kell rajta hagyni, majd a szokásos módon le kell mosni és kell kezelni.

Van, hogy a Kevesebb Több

Valószínű, hogy ha az 1980-as években nőtt fel, akkor legalább egy üveg Aqua Net hajspray-t elhasznált egy hét alatt. Azonban nem szükséges túlzott mennyiségű hajápolási terméket használni. Van, hogy a kevesebb több, különösen manapság, mivel vannak már jobb minőségű hajápolási termékek, noha némelyike meglehetősen drága. Egy kis adag az ilyenből bőven elég. Olvassa el a címke hátoldalán található utasításokat (nem véletlenül van rajta), és alkalmazza a hajhosszának és textúrájának megfelelően. Mind a tárcája, mind a haja köszönetet fog mondani!

Ajánló
Kommentek
  1. Én