Milyen Gyakran Kéne Megmosnod A Hajad

 

 

Megkérdezted már a barátaidat, hogy milyen gyakran mossák a hajukat? Meglepődtél a válaszokon? Néhányan biztos azt mondták, hogy minden nap, hetente kétszer, háromszor, talán még olyan választ is kaptál, hogy két hetente egyszer. Cseles dolog a hajmosás. Ha keveset csinálod, olyan mintha olajjal locsoltad volna meg magad. Ha túl sokat csinálod, olyan mintha megrázott volna az áram. Fontos megtalálni az arany középutat.

A hajmosás ütemtervének elkészítése szinte ugyanolyan nehéz, mint betartani azt. De nincsenek megszeghetetlen szabályok, amelyek meghatározzák, hogy hányszor kell megmosni a hajad és milyen időközönként. Függ a haj típusától, életstílustól és fizikai aktivitástól. Nézzük meg, miért is kell megmosni a hajunkat.

Mennyi Mosás A Legjobb Neked?

Nos, a válasz mindenkinek más, mert mindenki más a haja és egyedi igényei vannak. Általában a zsíros fejbőrű embereknek naponta kell mosniuk a hajukat, a száraz fejbőrűeknek hetente egyszer vagy kétszer kell, és a normál fejbőrűeknek pedig amikor úgy érzik, hogy már szükséges. Összességében ez a haj típusától, életstílustól és preferenciától függ.

Milyen Gyakran Kell Samponozni A Hajadat?

Ha kevesebbet mosod a hajad, arra ösztönzöd a fejbőröd, hogy kevesebb olajat termeljen, tehát nem szabad túlzásba esni a hajmosással. Bár erre a kérdésre nincs konkrét válasz, mivel mindenkinek a személyes preferenciáján múlik, egy dolog biztos - a sampon túl gyakori használata károsíthatja is a hajat. Először is, értsük meg a sampon működését.

Hogyan Is Működik A Sampon?

A sampon emulgeálószerként működik, és lemossa a felesleges olajat, szennyeződéseket a fejbőrről. A túl sok samponozás eltávolítja az alapvető természetes olajokat a fejbőrről, szárazzá és korpássá teszi azt, a haját pedig törékennyé teszi. Szóval, mit tehetünk, hogy ne használjunk túl sok sampont? A legjobb megoldás a száraz sampon. Azonban meg kell jegyeznünk, hogy a száraz sampon csak a felesleges olajokat szívja fel két hajmosás között. Ezzel időt takaríthatunk meg a rohanós napokon. 

Milyen Gyakran Kéne Megmosnod A Hajad?

Erről nincs szabály kőbe vésve. Egy normális fejbőrrel és hajtípussal rendelkező ember 2-3 napot is hagyhat a hajmosások között. A viszkető fejbőr, a láthatóan zsíros haj és a korpa mind annak a jelei, hogy ideje megmosni a hajat. Néhány embernek a samponozás limitálásával sikerült jobb minőségűvé varázsolni a hajukat. 

Ajánló
Kommentek
  1. Én